Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up

SD Card error

learjet25d

Member
Joined
Dec 26, 2018
Messages
6
Reaction score
0
I'm using the SkyController 3 with my Anafi and I've yet to be able to record any video or still shots. It gives me either a no SD card installed or just an error message. Any suggestions! Fun to fly, but would really like to be able to take photos!
 

ROBANAFI

Well-known member
Joined
Nov 1, 2018
Messages
320
Reaction score
383
Is your SD card correctly seated? Can you plug the drone into a PC using the USB lead and access the SD card?
 

learjet25d

Member
Joined
Dec 26, 2018
Messages
6
Reaction score
0
It appears that you can only seat it in one configuration, so I'm fairly confident that it is seated correctly, but I haven't tried accessing it thru my Mac. Thanks, I'll give it a go! PS, tried to re-format thru the app, but the function was not available. Thanks again for the reply!
 

Dirk_ANAFI

Well-known member
Joined
Aug 7, 2018
Messages
1,148
Reaction score
452
Location
NRW, Germany
All would be easier if you would describe in more detail:
Do you use the original microSD card?
Did you format the card before in your Mac with MS-DOS (FAT)? Was it then recognized by Anafi?
If yes: did you format it again in Anafi?
...
 

learjet25d

Member
Joined
Dec 26, 2018
Messages
6
Reaction score
0
All would be easier if you would describe in more detail:
Do you use the original microSD card?
Did you format the card before in your Mac with MS-DOS (FAT)? Was it then recognized by Anafi?
If yes: did you format it again in Anafi?
...
I'm not using the original SD card, I'm using a SanDisk Extreme Plus, 64gb..which I used in my GoPro, and I'm able to view thru my Mac, when inserted directly into the compute,r all of the files from my GoPro, but nothing when it's placed in the Anafi and then plugged into the Mac. There is still plenty of room on the disk also. I've got another SanDisk Extreme Plus 32GB that it hasn't been able to read as well. I tried to reformat thru the app and that function was not available. Thanks for the help, hope this clarified things some what.
 

MustangPhil

Well-known member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
473
Reaction score
336
Location
France
I think before it becomes usable in the Anafi and recognized by the FF6 app, it must be pre-formated in FAT32 file system organization.

Can you confirm you did that ?

(Now, when SanDisk sell memory cards over 16 Gb, they tend to use other file system structures to allow files above 4 Gb to be recorded)
 

learjet25d

Member
Joined
Dec 26, 2018
Messages
6
Reaction score
0
I think before it becomes usable in the Anafi and recognized by the FF6 app, it must be pre-formated in FAT32 file system organization.

Can you confirm you did that ?

(Now, when SanDisk sell memory cards over 16 Gb, they tend to use other file system structures to allow files above 4 Gb to be recorded)[/QUOTE

Interesting, when trying to re-format or erase, it just sits there and nothing happens! I've attempted this a couple of times with same result....
 

learjet25d

Member
Joined
Dec 26, 2018
Messages
6
Reaction score
0
I think before it becomes usable in the Anafi and recognized by the FF6 app, it must be pre-formated in FAT32 file system organization.

Can you confirm you did that ?

(Now, when SanDisk sell memory cards over 16 Gb, they tend to use other file system structures to allow files above 4 Gb to be recorded)
I tried to, but when I attempted to, it just stayed there with no activity after selecting erase and to restore using FAT....
 

Dirk_ANAFI

Well-known member
Joined
Aug 7, 2018
Messages
1,148
Reaction score
452
Location
NRW, Germany
1. Do not use a microSD card for Anafi and another cam like GoPro.
2. FIRST format a card with FAT32 on PC.
3. Then put it in Anafi and format it again on the microSD card page of FF6.
 

MustangPhil

Well-known member
Joined
Jul 27, 2018
Messages
473
Reaction score
336
Location
France
I tried to, but when I attempted to, it just stayed there with no activity after selecting erase and to restore using FAT....
Ok, maybe I was not clear enough,
or your answer does not allow me to get the situation :

Did’you Format the card FAT32 in a PC for example, before to put it in the ANAFI ?
 

Latest threads

Members online

Forum statistics

Threads
3,970
Messages
36,081
Members
5,305
Latest member
shancock1969